KINDERCOACHING


Je merkt dat je kind het moeilijk heeft. Je wilt graag helpen… 

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en ouders/verzorgers met een hulpvraag.
Kindercoaching is kortdurend en werkt oplossingsgericht. Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te voelen ontdekt jouw kind welke kwaliteiten en vaardigheden hij of zij heeft en welke vaardigheden geleerd kunnen worden om beter om te gaan met wat er op dat moment speelt in zijn of haar leven.

De hectiek van onze snel veranderende maatschappij

Er wordt veel van kinderen gevraagd. Soms te veel. Er kunnen in de directe omgeving dingen gebeuren die ervoor zorgen dat kinderen de ‘vaste grond’ onder hun voeten verliezen. Verdriet na een scheiding of overlijden van een familielid, een nare gebeurtenis op school, het kan een kind behoorlijk uit balans brengen. Er kunnen klachten ontstaan zoals slecht slapen, faalangst, weinig zelfvertrouwen, pesten of gepest worden, teruggetrokken gedrag, boosheid, buikpijn. Er kan sprake zijn van hooggevoeligheid bij kinderen. Een bijzondere eigenschap waarbij alleen het effect vaak wordt onderschat;  kinderen kunnen zich hier geen raad mee weten. Coaching bij Praktijk Karene is prettig en vertrouwelijk.

Karen: “Kinderen laat ik in hun waarde, ik benader hen met respect én een vleugje humor. Daarbij maak ik gebruik van spellen en werkvormen en het Coachee!spel. Kwaliteten en talenten worden door het kind (her)ontdekt en knopen worden ontrafeld. Ik geef een steuntje in de rug en moedig aan, zodat kinderen (leren) vertrouwen in hun eigen probleem oplossend vermogen.  De kracht in henzelf inzien en ervaren, zodat ze weer vrolijk en met een dosis zelfvertrouwen hun levenspad verder gaan bewandelen! Graag betrek ik jullie als ouder(s) hierbij en wellicht kan die ene tip of dat nieuwe inzicht jou en je kind samen verder helpen!”

Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking of meer informatie.