KINDERCOACHING

Je merkt dat je kind het moeilijk heeft. Je wilt graag helpen… 

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en ouders/verzorgers met een hulpvraag. Kindercoaching is kortdurend en werkt oplossingsgericht!
Vaak hebben een kinderen een hulpvraag op sociaal-emotioneel gebied. Sommige kinderen kruipen in hun schulp of worden snel boos, hebben last van faalangst of voelen zich niet begrepen door hun omgeving. Door vooral naar oplossingen te kijken en de kwaliteiten van deze kinderen in te zetten, worden ze geholpen bij hun hulpvragen. Door vormen van spel, praten, luisteren, kijken en voelen ontdekt jouw kind welke kwaliteiten en vaardigheden hij of zij al heeft. En om te gaan met wat er speelt in zijn of haar leven.

De hectiek van onze snel veranderende maatschappij

Er wordt veel van kinderen gevraagd. Soms te veel. Er kunnen in de directe omgeving dingen gebeuren die ervoor zorgen dat kinderen de ‘vaste grond’ onder hun voeten verliezen. Verdriet na een scheiding of overlijden van een familielid, een nare gebeurtenis op school, het kan een kind behoorlijk uit balans brengen. Er kunnen klachten ontstaan zoals slecht slapen, faalangst, weinig zelfvertrouwen, pesten of gepest worden, teruggetrokken gedrag, boosheid, buikpijn. Er kan sprake zijn van hooggevoeligheid bij kinderen. Een bijzondere eigenschap waarbij alleen het effect vaak wordt onderschat;  kinderen kunnen zich hier geen raad mee weten.
Coaching bij Praktijk Karene is prettig en vertrouwelijk.

Karen: “Kinderen laat ik in hun waarde, ik benader hen met respect én een vleugje humor. Daarbij maak ik gebruik van spellen en werkvormen en het Coachee!spel. Kwaliteten en talenten worden door het kind (her)ontdekt en knopen worden ontrafeld. Ik geef een steuntje in de rug en moedig aan, zodat kinderen (leren) vertrouwen in hun eigen probleem oplossend vermogen.  De kracht in henzelf inzien en ervaren, zodat ze weer vrolijk en met een dosis zelfvertrouwen hun levenspad verder gaan bewandelen! Graag betrek ik jullie als ouder(s) hierbij en wellicht kan die ene tip of dat nieuwe inzicht jou en je kind samen verder helpen!”

Iedereen is uniek. Dus ook elke gezinssituatie en de aanpak van mij als kindercoach voor jouw kind, gezin en hulpvraag.
Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking of meer informatie.