COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE (CGt)

Wat je meemaakt heb je niet altijd in de hand, maar de manier waarop je ermee omgaat wel.
Ik ben er voor jou en luister naar je verhaal. Samen ontrafelen we jouw diepgewortelde overtuigingen en vastgeroeste patronen. Dit biedt nieuwe inzichten die je rust en ruimte geven. Je kunt (weer) meer genieten van alle facetten van het leven. Cognitieve Gedragstherapie is een combinatie van het kijken naar gedachten die voor jou problematisch zijn geworden en het onderzoeken van problematische gedragspatronen.

Cognitieve gedragstherapie is een effectieve behandeling voor o.a. stressklachten, angstklachten of depressieve klachten.
Neem gerust contact  op met Karen voor een eerste kennismaking of meer informatie.

CGt in het algemeen:
Het cognitieve aspect bestaat uit het onderzoeken van gedachten en of een negatieve wijze van denken eigenlijk wel klopt. De nadruk ligt op het wijzigen van de manier van denken die mensen met een emotioneel probleem hanteren. Wanneer inderdaad blijkt dat een cliënt geneigd is om te negatief over allerlei zaken te oordelen, wordt uitgezocht welke geschiktere manier van denken passend is.
Het gedragsaspect bestaat uit het in kaart brengen van het problematische gedrag en de omstandigheden waarin die voorkomen. Vervolgens helpt de therapeut de cliënt om met beter passende gedragspatronen te reageren op die omstandigheden. De combinatie van beide aspecten sluit nauw bij elkaar aan, waardoor anders leren denken en anders leren doen een goede combinatie vormen in een therapie.

Bij Cognitieve Gedragstherapie kun je oefeningen of huiswerkafspraken meekrijgen die jou kunnen helpen.