Soms komen mensen voor een behandeling bij mij die aangeven opééns pijn te hebben. Als ik vraag wanneer het ontstond, leggen ze uit wat er gebeurde. Bijvoorbeeld “Ik stapte uit de auto en het schoot zo in mijn rug.” Ik vertel hen dan over De regel van 100. Die pijn komt uiteraard niet van die ene handeling. Dit heeft iemand immers vele malen vaker gedaan zonder problemen. Oké, de regel van 100 dus, wat houdt deze in?:

Zolang je onder de 100 punten blijft is er niets aan de hand. Je hebt geen pijn en voelt je goed. De eerste punten krijg je naar gelang je leeftijd. Als je 10 jaar bent heb je uiteraard vele malen minder kans op klachten dan als je 80 jaar bent.

Voorbeeld:
Stel je bent 50 jaar. Ruim onder de 100 punten, niets aan de hand. Maar dan. De sfeer op je werk veranderd. Je maakt je zorgen. 10 erbij. De reorganisatie is een feit. Er gaan ontslagen vallen. Zit jij erbij? Behoud je je baan? Weer 10 punten erbij. Inmiddels zit je op 70 punten. Je relatie loopt niet lekker. De sfeer in huis voelt niet fijn meer. 10 punten erbij. Er overlijd iemand onverwachts waar je veel om gaf… 90 punten. Je slaapt slecht en besluit ondanks je gebrek aan energie fanatiek te gaan sporten om meteen wat overtollige kilo’s kwijt te raken; 15 punten erbij = 105. En dán stap je uit de auto en… BINGO…. Je hebt pijn en voelt je absoluut niet prettig.

Ik behandel mensen een keer waardoor het punten aantal weer terug loopt naar ongeveer 60. Vaak zie ik hen binnen twee maanden terug omdat ze de stress in hun leven niet hebben kunnen verminderen. Want STRESS lieve mensen is vaak de oorzaak van fysieke klachten. Wacht niet te lang en probeer dit tijdig aan te pakken. Vraag hulp! Neem tijd voor ontspanning. Zorg voor jezelf. Soms is het ook goed veranderingen in je leven te accepteren en blijf de positieve kant zien. Beetje kort door de bocht gesteld natuurlijk, maar zo heb je grote kans onder die 100 punten te blijven en voel je je oké!

Plaats een reactie